Πώς να Συντηρήσεις το Σύστημα Μαλλιών μόνος σου!

Αγαπητέ πελάτη,

Παρακάτω θα βρεις χρήσιμες συμβουλές για την συντήρηση των Συστημάτων σου.

Σου συνιστούμε να ακολουθήσεις όσο πιο πιστά γίνεται τα ακόλουθα βήματα, έτσι ώστε να ολοκληρώσεις με επιτυχία τη συντήρηση των Συστημάτων Μαλλιών στο σπίτι σου.

Πριν ξεκινήσεις βεβαιώσου ότι έχεις ΟΛΑ τα παρακάτω προϊόντα.

Σε περίπτωση που δεν διαθέτεις κάποιο προϊόν μπορείς να το αγοράσεις από το e-shop της MACO ή από τα καταστήματά μας.

1o BHMA

Αφαίρεσε το πρώτο Σύστημα

Πάρε τη MACO Cleansing Lotion, μούσκεψε τη μπροστινή γραμμή ακριβώς πάνω από το μέτωπο και περίμενε 2 λεπτά!

Πάρε λίγο χαρτί κουζίνας, σκούπισε το σημείο που ξεκινάει το σύστημα ανάμεσα στα φρύδια και σημάδεψε καλά με ένα μολύβι φρυδιών το σημείο που ξεκινάει η μπροστινή γραμμή. Έτσι θα ξέρεις ακριβώς σε ποιο σημείο να βάλεις το δεύτερο Σύστημα.

Ανασήκωσε προσεκτικά τη μπροστινή γραμμή, πιάσε την άκρη του από μπροστά και ενώ τραβάς το σύστημα προς τα πίσω, συνέχισε να ψεκάζεις με τη MACO Cleansing Lotion μέχρι να αφαιρεθεί τελείως.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν το σύστημα δεν ξεκολλάει, μην το τραβάς. Ψέκασε το σημείο που δεν ξεκολλάει με MACO Cleansing Lotion και περίμενε μερικά δευτερόλεπτα, επανέλαβε αν χρειαστεί μέχρι το σύστημα να αφαιρεθεί τελείως. Διαφορετικά μπορεί να το καταστρέψεις.

Τι κάνει το προϊόν αυτό:
Bοηθάει στην αφαίρεση του Συστήματος Μαλλιών κατά τη Συντήρηση, χωρίς να το βλάπτει.

Εάν δεν έχετε το προϊόν αυτό μπορείτε να το αγοράσετε online και να το παραλάβετε στο σπίτι σας εντός μίας εργάσιμης ημέρας!

2ο ΒΗΜΑ

Κάνε απαλό μασάζ στο σκαλπ μέχρι να φύγουν οι κόλες

Αφού αφαιρέσεις το Σύστημα Μαλλιών, ψέκασε το σκαλπ με μία καλή ποσότητα από τη MACO Cleansing Lotion και κάνε απαλό μασάζ για 3 λεπτά, ώστε να διαλυθούν οι κόλες. Άφησε το προϊόν να δράσει για ακόμη 5 λεπτά.

3ο ΒΗΜΑ

Τοποθέτησε το Σύστημα στο MACO Bonding Solvent Nr. 2

Καθώς έχεις αφήσει τη MACO Cleansing Lotion να δράσει στο κεφάλι σου, κλέψε λίγο χρόνο για να βάλεις το σύστημα να μουλιάζει στο MACO Bonding Solvent Nr.2 .

Πάρε ένα τάπερ (διαστάσεων τουλάχιστον 10Χ8cm) και ρίξε περίπου το 1/3 του μπουκαλιού (70ml) από το MACO Bonding Solvent Nr.2.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το τάπερ θα πρέπει να χωράει όλη την επιφάνεια του συστήματος, αλλά παράλληλα δεν θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλο, γιατί τότε θα πρέπει να ρίξεις περισσότερο προϊόν και κατά συνέπεια θα ανέβει το κόστος της συντήρησης. Εάν το τάπερ είναι μεγάλο, προσθέστε περισσότερο προϊόν μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια του.

Πάρε το Σύστημα Μαλλιών και τοποθέτησέ το στο τάπερ με τη βάση προς τα κάτω.

Στη συνέχεια, ψέκασε τα μαλλιά του Συστήματος με το ίδιο προϊόν, περίπου 5 ψεκασμοί, κυρίως στο μπροστινό μέρος.

Κλείσε το καπάκι και άφησε το να μουλιάσει για 8 ΩΡΕΣ.

Τι κάνει το προϊόν αυτό:
Το MACO Bonding Solvent είναι αφαιρετικό κόλλας, για τον καθαρισμό των Συστημάτων Μαλλιών της MACO κατά τη Συντήρηση. Είναι πολύ φιλικό προς το δέρμα, δρα γρήγορα, ενώ δεν καταστρέφει το Σύστημα.

4ο ΒΗΜΑ

Λούσου με το MACO Bonding Shampoo Nr. 3

Βάλε μία καλή ποσότητα από το MACO Bonding Shampoo στην παλάμη σου, άπλωσε καλά στο κεφάλι και κάνε μασάζ για 3 λεπτά. Στη συνέχεια, ξέβγαλε με χλιαρό νερό.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Εάν νιώθεις ότι τα υπολείμματα κόλας δεν έχουν φύγει τελείως, μην ανησυχείς. Επανέλαβε τα βήματα 2 και 4 όσες φορές χρειαστεί, μέχρι οι κόλες να καθαρίσουν τελείως. Αν και πάλι δεν φύγουν χρησιμοποίησε αντί για το MACO Cleansing Lotion, το MACO Bonding Solvent και ακολούθησε ξανά τα βήματα 2 και 4.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το MACO Bonding Solvent δεν θα πρέπει να μείνει πολλή ώρα στο κεφάλι σου. Είναι ένα προϊόν για τον καθαρισμό του Συστήματος και όχι του δέρματος. Παρ' όλα αυτά ένα πέρασμα δεν θα βλάψει το δέρμα. Εάν ωστόσο μπορέσεις να το αποφύγεις, καν' το .

Τι κάνει το προϊόν αυτό:
To MACO BONDING SHAMPOO είναι σχεδιασμένο για να καθαρίζει τόσο το scalp της κεφαλής όσο και το Σύστημα Μαλλιών κατά τη διαδικασία της Συντήρησης. Το προϊόν αυτό είναι αρκετά λιπαρό, ώστε να μη φθείρεται το Σύστημα κατά τη διάρκεια του καθαρισμού και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για το καθημερινό λούσιμο.

5ο ΒΗΜΑ

Απολέπιση με το MACO Scalp Scrub Nr. 4

Πάρε μια καλή ποσότητα από το MACO Scalp Scrub, άπλωσέ την στο κεφάλι και κάνε απαλό μασάζ για 1 λεπτό. Στη συνέχεια ξέπλυνε καλά με χλιαρό προς κρύο νερό, σκούπισε το κεφάλι και τα μαλλιά σου με μία πετσέτα και στέγνωσε καλά με ένα πιστολάκι (με χλιαρό αέρα).

Τι κάνει το προϊόν αυτό:
Διώχνει όλα τα νεκρά κύτταρα από το κεφάλι και χαρίζει βαθύ καθαρισμό.

6ο ΒΗΜΑ

Ξύρισε την Περιοχή

Εάν τα μαλλιά που έχουν φυτρώσει στο σκαλπ είναι μικρότερα από ένα πόντο, τότε σου συνιστούμε να ξυρίσεις το κεφάλι σου με shaver μηχανή. Αυτός ο τρόπος είναι ο πιο εύκολος και πιο ασφαλής για μία σωστή εφαρμογή.

Σε αντίθετη περίπτωση εάν τα μαλλιά σου έχουν μεγαλώσει πολύ, μόνο τότε χρησιμοποίησε ξυράφι. Αλλά θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός, καθώς υπάρχει περίπτωση είτε να κοπείς είτε να ξυρίσεις τα μαλλιά σου πιο κάτω από το σημείο που πρέπει και τότε το σύστημα θα είναι κοντό.

1ος Τρόπος - Ξύρισμα με Shaver Μηχανή (Συνιστάται)

Πάρε τη shaver μηχανή και ξεκινά να ξυρίζεις την περιοχή που θα εφαρμοστεί το σύστημα.

Όταν φτάσεις στην άκρη που ενώνονται τα μαλλιά σου με την περιοχή του συστήματος, μην φοβηθείς. Συνέχισε να ξυρίζεις κανονικά ακόμη και χωρίς να βλέπεις το σημείο. Η Shaver μηχανή κόβει μόνο τις κοντές τρίχες και δεν θα μπορεί να πιάσει τα πλαϊνά μαλλιά σου. (Βλέπε φώτο 1.2)

ΠΡΟΤΑΣΗ: Στην αγορά υπάρχουν αρκετά οικονομικές shaver μηχανές. Αγόρασε μία, την οποία θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις τόσο για τη συντήρηση του συστήματος όσο και της μπροστινής γραμμής.

Δες εδώ το είδος της μηχανής που σου προτείνουμε.

2ος Τρόπος - Ξύρισμα με ξυραφάκι

Πάρε ένα ξυραφάκι για ξύρισμα προσώπου, ρίξε λίγο νερό στο κεφάλι σου και ξεκίνα να ξυρίζεις από το μπροστινό μέρος.

Στη συνέχεια, κατευθύνσου και ξύρισε το πάνω και το πίσω μέρος ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΣΟΥ (άφησε δηλαδή αξύριστη μία λωρίδα ενός εκατοστού. Βλέπε φώτο 2.1).

Πάρε έναν καθρέφτη και χρησιμοποίησέ τον στον καθρέφτη του μπάνιου, ώστε να μπορείς να βλέπεις το πίσω μέρος.

Ξεκίνα να ξυρίζεις τώρα το σημείο που άφησες, δηλαδή τη λωρίδα περιμετρικά από το σημείο που ενώνονται τα μαλλιά με το σύστημα. Προσοχή, μη κατεβάσεις τη γραμμή πιο κάτω από το σημείο που ήταν πριν. Διαφορετικά θα μεγαλώσεις την αραιωμένη περιοχή και θα είναι μικρό το Σύστημα. Σε αυτό το σημείο προτείνουμε να ζητήσεις τη βοήθεια ενός κοντινού σου προσώπου, εάν δεν νιώθεις σίγουρος ότι μπορείς να το φτάσεις ακριβώς.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να είσαι προσεκτικός με το ξυραφάκι. Σε περίπτωση που κοπείς θα πρέπει να συνεχίσεις τα βήματα ΜΟΝΟ αφού βεβαιωθείς ότι έχει σταματήσει η αιμορραγία.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Κατά το ξύρισμα με ξυράφι ΜΗΝ χρησιμοποιήσεις αφρό ή άλλο προϊόν.

7ο ΒΗΜΑ

Καθάρισε το δέρμα σου

Μετά το ξύρισμα θα πρέπει να καθαρίσεις πολύ καλά την περιοχή. Ψέκασε το κεφάλι σου με το MACO Cleansing Lotion, πάρε λίγο χαρτί κουζίνας και καθάρισε καλά την περιοχή.

ΕΠΙΣΥΜΑΝΣΗ: Εάν νιώσεις τσούξιμο στο δέρμα μην ανησυχήσεις, είναι φυσιολογικό μετά το ξύρισμα, όπως και στο πρόσωπο. Εάν δεν αντέχεις το τσούξιμο, πάρε ένα πιστολάκι και στέγνωσε την περιοχή με κρύο αέρα. Αυτό θα σε ανακουφίσει.

8ο ΒΗΜΑ

Κόλλα τις MACO Bond Minis στο 2ο Σύστημα

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να προετοιμάσεις το δεύτερο Σύστημα. Πάρε το Σύστημα στα χέρια σου, ψέκασε τη βάση με το MACO Cleansing Lotion και σκούπισε με λίγο χαρτί κουζίνας.

Πάρε τις ταινίες διπλής όψεως, αφαίρεσε το μισό κομμάτι από την λευκή μεριά και κόλλησε το ακριβώς στην άκρη του Συστήματος, όπως στο παρακάτω βίντεο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι ταινίες διπλής όψεως θα πρέπει να ξεκινούν εκεί που ξεκινούν τα δικά σας μαλλιά από αριστερά και δεξιά.

Συμβουλή: Κολλήστε τις ταινίες στην άκρη του Συστήματος, όσο πιο κοντά γίνεται. Μην το παρακάνετε όμως. Τα μαλλιά δεν θα πρέπει να κολλούν στις ταινίες.

Το παραπάνω βίντεο είναι ιδιωτικό. Για να το ξεκλειδώσετε ζητήστε τον κωδικό από τη MACO. Συνήθως, ο κωδικός στέλνεται στο ίδιο sms που στέλνεται και ο οδηγός Συντήρησης. Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας, τσεκάρετε το αντίστοιχο SMS.

9ο ΒΗΜΑ

Καθάρισε & Προστάτευσε το δέρμα σου με τo Scalp Protector.

Καθάρισε και πάλι το δέρμα με χαρτί και το MACO Cleansing Lotion.

Στη συνέχεια, στέγνωσε την επιφάνεια με ένα πιστολάκι μαλλιών (με κρύο αέρα) και ψέκασε στην περιοχή όπου θα μπει το σύστημα την αντιιδρωτική λοσιόν Scalp Protector.

Περίμενε 2 λεπτά, ώστε να στεγνώσει.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Προσπάθησε να ψεκάσεις το Scalp Protector, μόνο στην επιφάνεια που θα καλύψεις με το Σύστημα. Εάν για παράδειγμα απλώσεις το προϊόν κάτω από την μπροστινή γραμμή ή πάνω στα μαλλιά, θα γυαλίζει το μέτωπό και θα κολλάνε τα μαλλιά σου. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, καθάρισε το μέτωπό ή τα μαλλιά με χαρτί κουζίνας και MACO Cleansing Lotion.

Τι κάνει το προϊόν αυτό:
Εμποδίζει τον ερεθισμό από τις κόλλες ή τα tapes, μειώνει τη λιπαρότητα του δέρματος και αυξάνει τo κράτημα.

10ο ΒΗΜΑ

Τοποθέτησε τις MACO Bond Minis στο Δέρμα σου

Σε αυτό το σημείο ξεκινά η εφαρμογή του δεύτερου Συστήματος. Θα χρειαστεί να βρίσκεσαι μπροστά σε έναν καθρέφτη και να είσαι αρκετά προσεκτικός.

Πάρε 4 ταινίες MACO Bond Minis, ξεκόλλησε τη λευκή μεριά και τοποθέτησέ τες όπως στις φωτογραφίες.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η πρώτη μπροστινή ταινία θα πρέπει να ξεκινάει από ύψος του σημείου που ξεκινούν τα μαλλιά από δεξιά και αριστερά. (Βλέπε φωτογραφία 3 & 4). Το κενό μεταξύ των ταινιών θα πρέπει να είναι περίπου όσο το πλάτος δύο δαχτύλων.

11ο ΒΗΜΑ

Ψέκασε & Τοποθέτησε το Σύστημα στο Κεφάλι

Πάρε τη MACO Hair Keratin, ψέκασε τα μαλλιά του δεύτερου Συστήματος (περίπου 10 ψεκασμοί)και χτένισέ τα με μία βούρτσα, ελαφρώς προς τα πίσω. ΠΡΟΣΟΧΗ βεβαιώσου ότι δεν έβρεξες την πίσω μεριά της βάσης του Συστήματος.

Πάρε τη MACO Cleansing Lotion και λίγο χαρτί κουζίνας, ψέκασε την πίσω μεριά της βάσης του Συστήματος και καθάρισέ την με το χαρτί.

Τοποθέτησε το δεύτερο σύστημα στο κεφάλι και βεβαιώσου ότι η μπροστινή γραμμή ξεκινάει ακριβώς από το σημάδι που έβαλες.

Έλεγξε τη δεξιά και αριστερή γωνία (στο ύψος των κροτάφων) και βεβαιώσου ότι με λίγο τράβηγμα πατάνε ακριβώς στο σημείο που αρχίζει το κανονικό σου μαλλί. Εάν το σύστημα είναι σωστά τοποθετημένο μπροστά και στις πλαϊνές γωνίες, τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά.

Βάλε τα δάχτυλα και ψηλάφισε περιμετρικά το σύστημα για να βεβαιωθείς ότι είναι σωστά τοποθετημένο. Εάν χρειαστεί επανέλαβε μέχρι να είσαι σίγουρος ότι δεν είναι στραβά.

Κράτησε το πίσω μέρος του Συστήματος με το ένα χέρι και με το άλλο σήκωσε τη μπροστινή μεριά λίγο περισσότερο από το πρώτο μπροστινό tape. Αφαίρεσε το ένα tape και κόλλησε το πρώτο πλαϊνό σημείο. Έτσι θα απελευθερωθούν και τα δύο σου χέρια και το σύστημα δεν θα μπορεί να φυγει από τη θέση του.

Αφού το κάνεις αυτό, έλεγξε και πάλι τις γωνίες. Σήκωσε το σύστημα από τη μία γωνία και βγάλε ΜΟΝΟ το πρώτο tape.

Κόλλησε ακριβώς στο σημείο που αρχίζουν τα μαλλιά. Όσο πιο ακριβείς είσαι τόσο πιο καλή εφαρμογή θα κάνεις.

Τώρα σήκωσε το σύστημα από την άλλη γωνία και βγάλε το πρώτο tape.

Κόλλησε όπως πριν ακριβώς στο σημείο που αρχίζουν τα μαλλιά.

Οι δύο γωνίες μας έχουν κολλήσει και τώρα περνάμε στο τελευταίο στάδιο:

Αφού κόλλησες το σύστημα από μπροστά, τώρα θα πρέπει να το ανασηκώσεις από πίσω προς τα μπρος, μέχρι το σημείο που αρχίζουν τα πρώτα tape που κόλλησες προηγουμένως.

Ξεκόλλησε όλες τις ταινίες από το σύστημα και από το δέρμα, πιάσε τις άκρες του συστήματος καλά και ρόλαρε προς τα κάτω, μέχρι να κολλήσει όλο το σύστημα.

Αφού κολλήσεις το Σύστημα, πάρε μία πετσέτα άπλωσε την στο κεφάλι και τράβηξε τις άκρες της μέχρι να κολλήσει το σύστημα καλά.

12ο ΒΗΜΑ

Χτένισε τα μαλλιά σου προς τα πίσω

Πάρε την MACO Hair Keratin και βρέξε τα μαλλιά του Συστήματος (Περίπου 10 ψεκασμοί).

Πάρε μία βούτσα και προσεκτικά χτένισε τα μαλλιά σου προς τα πίσω.

13ο ΒΗΜΑ

Κόλλησε τη μπροστινή γραμμή

Για να κολλήσεις τη μπροστινή γραμμή ακολούθησε τα βήματα 6 έως 10 του οδηγού Συντήρησης της Μπροστινής Γραμμής, τα οποία θα βρεις εδώ.

14ο ΒΗΜΑ

Στυλιζάρισε τα Μαλλιά σου

Αφού τελειώσεις τη διαδικασία της εφαρμογής στυλιζάρισε τα μαλλιά σου όπως θέλεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Χρησιμοποίησε μόνο τα προϊόντα Soft Gel και MACO Hair Spray. Προϊόντα στυλιζαρίσματος του εμπορίου θα βλάψουν το Σύστημα σου.

Αυτό ήταν!

Είσαι έτοιμος! Το δεύτερο σύστημα τοποθετήθηκε με επιτυχία.

Μη παραλήψεις κανένα βήμα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα της MACO

Έχεις απορίες;

Πώς να Συντηρήσεις το Σύστημα Μαλλιών μόνος σου!

Αγαπητέ πελάτη,

Παρακάτω θα βρεις χρήσιμες συμβουλές για την συντήρηση των Συστημάτων σου.

Σου συνιστούμε να ακολουθήσεις όσο πιο πιστά γίνεται τα ακόλουθα βήματα, έτσι ώστε να ολοκληρώσεις με επιτυχία τη συντήρηση των Συστημάτων Μαλλιών στο σπίτι σου.

Πριν ξεκινήσεις βεβαιώσου ότι έχεις ΟΛΑ τα παρακάτω προϊόντα.

Σε περίπτωση που δεν διαθέτεις κάποιο προϊόν μπορείς να το αγοράσεις από το e-shop της MACO ή από τα καταστήματά μας.

1o BHMA

Αφαίρεσε το πρώτο Σύστημα

Πάρε τη MACO Cleansing Lotion, μούσκεψε τη μπροστινή γραμμή ακριβώς πάνω από το μέτωπο και περίμενε 2 λεπτά!

Πάρε λίγο χαρτί κουζίνας, σκούπισε το σημείο που ξεκινάει το σύστημα ανάμεσα στα φρύδια και σημάδεψε καλά με ένα μολύβι φρυδιών το σημείο που ξεκινάει η μπροστινή γραμμή. Έτσι θα ξέρεις ακριβώς σε ποιο σημείο να βάλεις το δεύτερο Σύστημα.

Ανασήκωσε προσεκτικά τη μπροστινή γραμμή, πιάσε την άκρη του από μπροστά και ενώ τραβάς το σύστημα προς τα πίσω, συνέχισε να ψεκάζεις με τη MACO Cleansing Lotion μέχρι να αφαιρεθεί τελείως.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν το σύστημα δεν ξεκολλάει, μην το τραβάς. Ψέκασε το σημείο που δεν ξεκολλάει με MACO Cleansing Lotion και περίμενε μερικά δευτερόλεπτα, επανέλαβε αν χρειαστεί μέχρι το σύστημα να αφαιρεθεί τελείως. Διαφορετικά μπορεί να το καταστρέψεις.

Τι κάνει το προϊόν αυτό:
Bοηθάει στην αφαίρεση του Συστήματος Μαλλιών κατά τη Συντήρηση, χωρίς να το βλάπτει.

Εάν δεν έχετε το προϊόν αυτό μπορείτε να το αγοράσετε online και να το παραλάβετε στο σπίτι σας εντός μίας εργάσιμης ημέρας!

2ο ΒΗΜΑ

Κάνε απαλό μασάζ στο σκαλπ μέχρι να φύγουν οι κόλες

Αφού αφαιρέσεις το Σύστημα Μαλλιών, ψέκασε το σκαλπ με μία καλή ποσότητα από τη MACO Cleansing Lotion και κάνε απαλό μασάζ για 3 λεπτά, ώστε να διαλυθούν οι κόλες. Άφησε το προϊόν να δράσει για ακόμη 5 λεπτά.

3ο ΒΗΜΑ

Τοποθέτησε το Σύστημα στο MACO Bonding Solvent Nr. 2

Καθώς έχεις αφήσει τη MACO Cleansing Lotion να δράσει στο κεφάλι σου, κλέψε λίγο χρόνο για να βάλεις το σύστημα να μουλιάζει στο MACO Bonding Solvent Nr.2 .

Πάρε ένα τάπερ (διαστάσεων τουλάχιστον 10Χ8cm) και ρίξε περίπου το 1/3 του μπουκαλιού (70ml) από το MACO Bonding Solvent Nr.2.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το τάπερ θα πρέπει να χωράει όλη την επιφάνεια του συστήματος, αλλά παράλληλα δεν θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλο, γιατί τότε θα πρέπει να ρίξεις περισσότερο προϊόν και κατά συνέπεια θα ανέβει το κόστος της συντήρησης. Εάν το τάπερ είναι μεγάλο, προσθέστε περισσότερο προϊόν μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια του.

Πάρε το Σύστημα Μαλλιών και τοποθέτησέ το στο τάπερ με τη βάση προς τα κάτω.

Στη συνέχεια, ψέκασε τα μαλλιά του Συστήματος με το ίδιο προϊόν, περίπου 5 ψεκασμοί, κυρίως στο μπροστινό μέρος.

Κλείσε το καπάκι και άφησε το να μουλιάσει για 8 ΩΡΕΣ.

Τι κάνει το προϊόν αυτό:
Το MACO Bonding Solvent είναι αφαιρετικό κόλλας, για τον καθαρισμό των Συστημάτων Μαλλιών της MACO κατά τη Συντήρηση. Είναι πολύ φιλικό προς το δέρμα, δρα γρήγορα, ενώ δεν καταστρέφει το Σύστημα.

4ο ΒΗΜΑ

Λούσου με το MACO Bonding Shampoo Nr. 3

Βάλε μία καλή ποσότητα από το MACO Bonding Shampoo στην παλάμη σου, άπλωσε καλά στο κεφάλι και κάνε μασάζ για 3 λεπτά. Στη συνέχεια, ξέβγαλε με χλιαρό νερό.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Εάν νιώθεις ότι τα υπολείμματα κόλας δεν έχουν φύγει τελείως, μην ανησυχείς. Επανέλαβε τα βήματα 2 και 4 όσες φορές χρειαστεί, μέχρι οι κόλες να καθαρίσουν τελείως. Αν και πάλι δεν φύγουν χρησιμοποίησε αντί για το MACO Cleansing Lotion, το MACO Bonding Solvent και ακολούθησε ξανά τα βήματα 2 και 4.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το MACO Bonding Solvent δεν θα πρέπει να μείνει πολλή ώρα στο κεφάλι σου. Είναι ένα προϊόν για τον καθαρισμό του Συστήματος και όχι του δέρματος. Παρ' όλα αυτά ένα πέρασμα δεν θα βλάψει το δέρμα. Εάν ωστόσο μπορέσεις να το αποφύγεις, καν' το .

Τι κάνει το προϊόν αυτό:
To MACO BONDING SHAMPOO είναι σχεδιασμένο για να καθαρίζει τόσο το scalp της κεφαλής όσο και το Σύστημα Μαλλιών κατά τη διαδικασία της Συντήρησης. Το προϊόν αυτό είναι αρκετά λιπαρό, ώστε να μη φθείρεται το Σύστημα κατά τη διάρκεια του καθαρισμού και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για το καθημερινό λούσιμο.

5ο ΒΗΜΑ

Απολέπιση με το MACO Scalp Scrub Nr. 4

Πάρε μια καλή ποσότητα από το MACO Scalp Scrub, άπλωσέ την στο κεφάλι και κάνε απαλό μασάζ για 1 λεπτό. Στη συνέχεια ξέπλυνε καλά με χλιαρό προς κρύο νερό, σκούπισε το κεφάλι και τα μαλλιά σου με μία πετσέτα και στέγνωσε καλά με ένα πιστολάκι (με χλιαρό αέρα).

Τι κάνει το προϊόν αυτό:
Διώχνει όλα τα νεκρά κύτταρα από το κεφάλι και χαρίζει βαθύ καθαρισμό.

6ο ΒΗΜΑ

Ξύρισε την Περιοχή

Εάν τα μαλλιά που έχουν φυτρώσει στο σκαλπ είναι μικρότερα από ένα πόντο, τότε σου συνιστούμε να ξυρίσεις το κεφάλι σου με shaver μηχανή. Αυτός ο τρόπος είναι ο πιο εύκολος και πιο ασφαλής για μία σωστή εφαρμογή.

Σε αντίθετη περίπτωση εάν τα μαλλιά σου έχουν μεγαλώσει πολύ, μόνο τότε χρησιμοποίησε ξυράφι. Αλλά θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός, καθώς υπάρχει περίπτωση είτε να κοπείς είτε να ξυρίσεις τα μαλλιά σου πιο κάτω από το σημείο που πρέπει και τότε το σύστημα θα είναι κοντό.

1ος Τρόπος - Ξύρισμα με Shaver Μηχανή (Συνιστάται)

Πάρε τη shaver μηχανή και ξεκινά να ξυρίζεις την περιοχή που θα εφαρμοστεί το σύστημα.

Όταν φτάσεις στην άκρη που ενώνονται τα μαλλιά σου με την περιοχή του συστήματος, μην φοβηθείς. Συνέχισε να ξυρίζεις κανονικά ακόμη και χωρίς να βλέπεις το σημείο. Η Shaver μηχανή κόβει μόνο τις κοντές τρίχες και δεν θα μπορεί να πιάσει τα πλαϊνά μαλλιά σου. (Βλέπε φώτο 1.2)

ΠΡΟΤΑΣΗ: Στην αγορά υπάρχουν αρκετά οικονομικές shaver μηχανές. Αγόρασε μία, την οποία θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις τόσο για τη συντήρηση του συστήματος όσο και της μπροστινής γραμμής.

Δες εδώ το είδος της μηχανής που σου προτείνουμε.

2ος Τρόπος - Ξύρισμα με ξυραφάκι

Πάρε ένα ξυραφάκι για ξύρισμα προσώπου, ρίξε λίγο νερό στο κεφάλι σου και ξεκίνα να ξυρίζεις από το μπροστινό μέρος.

Στη συνέχεια, κατευθύνσου και ξύρισε το πάνω και το πίσω μέρος ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΣΟΥ (άφησε δηλαδή αξύριστη μία λωρίδα ενός εκατοστού. Βλέπε φώτο 2.1).

Πάρε έναν καθρέφτη και χρησιμοποίησέ τον στον καθρέφτη του μπάνιου, ώστε να μπορείς να βλέπεις το πίσω μέρος.

Ξεκίνα να ξυρίζεις τώρα το σημείο που άφησες, δηλαδή τη λωρίδα περιμετρικά από το σημείο που ενώνονται τα μαλλιά με το σύστημα. Προσοχή, μη κατεβάσεις τη γραμμή πιο κάτω από το σημείο που ήταν πριν. Διαφορετικά θα μεγαλώσεις την αραιωμένη περιοχή και θα είναι μικρό το Σύστημα. Σε αυτό το σημείο προτείνουμε να ζητήσεις τη βοήθεια ενός κοντινού σου προσώπου, εάν δεν νιώθεις σίγουρος ότι μπορείς να το φτάσεις ακριβώς.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να είσαι προσεκτικός με το ξυραφάκι. Σε περίπτωση που κοπείς θα πρέπει να συνεχίσεις τα βήματα ΜΟΝΟ αφού βεβαιωθείς ότι έχει σταματήσει η αιμορραγία.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Κατά το ξύρισμα με ξυράφι ΜΗΝ χρησιμοποιήσεις αφρό ή άλλο προϊόν.

7ο ΒΗΜΑ

Καθάρισε το δέρμα σου

Μετά το ξύρισμα θα πρέπει να καθαρίσεις πολύ καλά την περιοχή. Ψέκασε το κεφάλι σου με το MACO Cleansing Lotion, πάρε λίγο χαρτί κουζίνας και καθάρισε καλά την περιοχή.

ΕΠΙΣΥΜΑΝΣΗ: Εάν νιώσεις τσούξιμο στο δέρμα μην ανησυχήσεις, είναι φυσιολογικό μετά το ξύρισμα, όπως και στο πρόσωπο. Εάν δεν αντέχεις το τσούξιμο, πάρε ένα πιστολάκι και στέγνωσε την περιοχή με κρύο αέρα. Αυτό θα σε ανακουφίσει.

8ο ΒΗΜΑ

Κόλλα τις MACO Bond Minis στο 2ο Σύστημα

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να προετοιμάσεις το δεύτερο Σύστημα. Πάρε το Σύστημα στα χέρια σου, ψέκασε τη βάση με το MACO Cleansing Lotion και σκούπισε με λίγο χαρτί κουζίνας.

Πάρε τις ταινίες διπλής όψεως, αφαίρεσε το μισό κομμάτι από την λευκή μεριά και κόλλησε το ακριβώς στην άκρη του Συστήματος, όπως στο παρακάτω βίντεο.

ΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ! ΠΡΟΣΟΧΗ: Το βίντεο είναι ιδιωτικό. Για να το ξεκλειδώσετε ζητήστε τον κωδικό από τη MACO. Συνήθως, ο κωδικός στέλνεται στο ίδιο sms που στέλνεται και ο οδηγός Συντήρησης. Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας, τσεκάρετε το αντίστοιχο SMS.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Οι ταινίες διπλής όψεως θα πρέπει να ξεκινούν εκεί που ξεκινούν τα δικά σας μαλλιά από αριστερά και δεξιά.

Συμβουλή: Κολλήστε τις ταινίες στην άκρη του Συστήματος, όσο πιο κοντά γίνεται. Μην το παρακάνετε όμως. Τα μαλλιά δεν θα πρέπει να κολλούν στις ταινίες.

9ο ΒΗΜΑ

Καθάρισε & Προστάτευσε το δέρμα σου με τo Scalp Protector.

Καθάρισε και πάλι το δέρμα με χαρτί και το MACO Cleansing Lotion.

Στη συνέχεια, στέγνωσε την επιφάνεια με ένα πιστολάκι μαλλιών (με κρύο αέρα) και ψέκασε στην περιοχή όπου θα μπει το σύστημα την αντιιδρωτική λοσιόν Scalp Protector.

Περίμενε 2 λεπτά, ώστε να στεγνώσει.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Προσπάθησε να ψεκάσεις το Scalp Protector, μόνο στην επιφάνεια που θα καλύψεις με το Σύστημα. Εάν για παράδειγμα απλώσεις το προϊόν κάτω από την μπροστινή γραμμή ή πάνω στα μαλλιά, θα γυαλίζει το μέτωπό και θα κολλάνε τα μαλλιά σου. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, καθάρισε το μέτωπό ή τα μαλλιά με χαρτί κουζίνας και MACO Cleansing Lotion.

Τι κάνει το προϊόν αυτό:
Εμποδίζει τον ερεθισμό από τις κόλλες ή τα tapes, μειώνει τη λιπαρότητα του δέρματος και αυξάνει τo κράτημα.

10ο ΒΗΜΑ

Τοποθέτησε τις MACO Bond Minis στο Δέρμα σου

Σε αυτό το σημείο ξεκινά η εφαρμογή του δεύτερου Συστήματος. Θα χρειαστεί να βρίσκεσαι μπροστά σε έναν καθρέφτη και να είσαι αρκετά προσεκτικός.

Πάρε 4 ταινίες MACO Bond Minis, ξεκόλλησε τη λευκή μεριά και τοποθέτησέ τες όπως στις φωτογραφίες.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η πρώτη μπροστινή ταινία θα πρέπει να ξεκινάει από ύψος του σημείου που ξεκινούν τα μαλλιά από δεξιά και αριστερά. (Βλέπε φωτογραφία 3 & 4). Το κενό μεταξύ των ταινιών θα πρέπει να είναι περίπου όσο το πλάτος δύο δαχτύλων.

11ο ΒΗΜΑ

Ψέκασε & Τοποθέτησε το Σύστημα στο Κεφάλι

Πάρε τη MACO Hair Keratin, ψέκασε τα μαλλιά του δεύτερου Συστήματος (περίπου 10 ψεκασμοί)και χτένισέ τα με μία βούρτσα, ελαφρώς προς τα πίσω. ΠΡΟΣΟΧΗ βεβαιώσου ότι δεν έβρεξες την πίσω μεριά της βάσης του Συστήματος.

Πάρε τη MACO Cleansing Lotion και λίγο χαρτί κουζίνας, ψέκασε την πίσω μεριά της βάσης του Συστήματος και καθάρισέ την με το χαρτί.

Τοποθέτησε το δεύτερο σύστημα στο κεφάλι και βεβαιώσου ότι η μπροστινή γραμμή ξεκινάει ακριβώς από το σημάδι που έβαλες.

Έλεγξε τη δεξιά και αριστερή γωνία (στο ύψος των κροτάφων) και βεβαιώσου ότι με λίγο τράβηγμα πατάνε ακριβώς στο σημείο που αρχίζει το κανονικό σου μαλλί. Εάν το σύστημα είναι σωστά τοποθετημένο μπροστά και στις πλαϊνές γωνίες, τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά.

Βάλε τα δάχτυλα και ψηλάφισε περιμετρικά το σύστημα για να βεβαιωθείς ότι είναι σωστά τοποθετημένο. Εάν χρειαστεί επανέλαβε μέχρι να είσαι σίγουρος ότι δεν είναι στραβά.

Κράτησε το πίσω μέρος του Συστήματος με το ένα χέρι και με το άλλο σήκωσε τη μπροστινή μεριά λίγο περισσότερο από το πρώτο μπροστινό tape. Αφαίρεσε το ένα tape και κόλλησε το πρώτο πλαϊνό σημείο. Έτσι θα απελευθερωθούν και τα δύο σου χέρια και το σύστημα δεν θα μπορεί να φυγει από τη θέση του.

Αφού το κάνεις αυτό, έλεγξε και πάλι τις γωνίες. Σήκωσε το σύστημα από τη μία γωνία και βγάλε ΜΟΝΟ το πρώτο tape.

Κόλλησε ακριβώς στο σημείο που αρχίζουν τα μαλλιά. Όσο πιο ακριβείς είσαι τόσο πιο καλή εφαρμογή θα κάνεις.

Τώρα σήκωσε το σύστημα από την άλλη γωνία και βγάλε το πρώτο tape.

Κόλλησε όπως πριν ακριβώς στο σημείο που αρχίζουν τα μαλλιά.

Οι δύο γωνίες μας έχουν κολλήσει και τώρα περνάμε στο τελευταίο στάδιο:

Αφού κόλλησες το σύστημα από μπροστά, τώρα θα πρέπει να το ανασηκώσεις από πίσω προς τα μπρος, μέχρι το σημείο που αρχίζουν τα πρώτα tape που κόλλησες προηγουμένως.

Ξεκόλλησε όλες τις ταινίες από το σύστημα και από το δέρμα, πιάσε τις άκρες του συστήματος καλά και ρόλαρε προς τα κάτω, μέχρι να κολλήσει όλο το σύστημα.

Αφού κολλήσεις το Σύστημα, πάρε μία πετσέτα άπλωσε την στο κεφάλι και τράβηξε τις άκρες της μέχρι να κολλήσει το σύστημα καλά.

12ο ΒΗΜΑ

Χτένισε τα μαλλιά σου προς τα πίσω

Πάρε την MACO Hair Keratin και βρέξε τα μαλλιά του Συστήματος (Περίπου 10 ψεκασμοί).

Πάρε μία βούτσα και προσεκτικά χτένισε τα μαλλιά σου προς τα πίσω.

13ο ΒΗΜΑ

Κόλλησε τη μπροστινή γραμμή

Για να κολλήσεις τη μπροστινή γραμμή ακολούθησε τα βήματα 6 έως 10 του οδηγού Συντήρησης της Μπροστινής Γραμμής, τα οποία θα βρεις εδώ.

14ο ΒΗΜΑ

Στυλιζάρισε τα Μαλλιά σου

Αφού τελειώσεις τη διαδικασία της εφαρμογής στυλιζάρισε τα μαλλιά σου όπως θέλεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Χρησιμοποίησε μόνο τα προϊόντα Soft Gel και MACO Hair Spray. Προϊόντα στυλιζαρίσματος του εμπορίου θα βλάψουν το Σύστημα σου.

Αυτό ήταν!

Είσαι έτοιμος! Το δεύτερο σύστημα τοποθετήθηκε με επιτυχία.

Μη παραλήψεις κανένα βήμα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα της MACO

Έχεις απορίες;

Αυτό ήταν!

Είσαι έτοιμος! Το δεύτερο σύστημα τοποθετήθηκε με επιτυχία.

Μη παραλήψεις κανένα βήμα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα της MACO

Έχεις απορίες;