Τριχόπτωση: Γιατί 1 στους 2 άντρες πάσχουν από ανδρογενετική αλωπεκία;
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΛΛΙΩΝ

Τριχόπτωση: Γιατί 1 στους 2 άντρες πάσχουν από ανδρογενετική αλωπεκία;

Η τριχόπτωση δεν είναι αποτέλεσμα μίας απλής πάθησης όπως φαντάζει στους περισσότερους ανθρώπους. Μία από τις πιο γνωστές παθήσεις που προκαλεί εντονότατη τριχόπτωση ή πλήρη απώλεια τριχών, είναι η αλωπεκία. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης πάθησης και πού οφείλεται;

Η αλωπεκία προκαλεί έντονη τριχόπτωση εξαιτίας διαφόρων αιτιών και εμφανίζεται σε διάφορες μορφές. Είναι μία πάθηση, στην οποία είναι πιθανό να εκτεθεί στο μέλλον το 70% των ανδρών, με το 50% αυτών, να είναι ηλικίας έως 50 ετών. Η κλασική ανδρογενετική αλωπεκία, χαρακτηρίζεται από 3 βασικά χαρακτηριστικά:

  • Απώλεια τριχών στους κροτάφους
  • Αραίωση τριχών (κυρίως στο επάνω μέρος της κεφαλής)
  • Σταδιακή υποχώρηση της τριχοφυΐας σε ορισμένες περιοχές του κεφαλιού.

Διαβάστε ακόμη: Αποβάλετε το φόβο και το κόμπλεξ ενός Συστήματος Μαλλιών

Πού οφείλεται η εμφάνιση της ανδρογενετικής αλωπεκίας;

Στους άντρες, τις περισσότερες φορές η εμφάνιση της συγκεκριμένης πάθησης οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες. Πιο αναλυτικά, όταν παρουσιάζεται η ορμόνη διυδροτεστοστερόνης (DHT), η οποία δρα σε συγκεκριμένα σημεία της κεφαλής, προκαλώντας έντονη τριχόπτωση.

Πώς μπορεί κανείς να καταλάβει ότι πάσχει από ανδρογενετική αλωπεκία;

Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβει κανείς ότι πάσχει από αλωπεκίαση, είναι να επισκεφτεί έναν δερματολόγο. Τα βασικά κλινικά χαρακτηριστικά της πάθησης, είναι τα εξής:

  • Υποχώρηση της γραμμής των μαλλιών στο μέτωπο και τους κροτάφους
  • Αποδυνάμωση των τριχών στην κορυφή της κεφαλής
  • Χαρακτηριστική αραίωση στην περιοχή της χωρίστρας

Μία από τις πιο γνωστές μεθόδους κλινικής διάγνωσης, είναι το τριχοροζόγραμμα. Σε αυτή την εξέταση γίνεται λήψη φωτογραφιών ενός συγκεκριμένου σημείου της κεφαλής, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Έπειτα, τα αποτελέσματα επεξεργάζονται μέσω ενός εξειδικευμένου λογισμικού και βγαίνει το πόρισμα. Η συγκεκριμένη εξέταση πραγματοποιείται 3 – 5 μέρες μετά από το λούσιμο.

Διαβάστε ακόμη: 5 Πλεονεκτήματα των Συστημάτων Μαλλιών της ΜΑCO, που θα αλλάξουν τη ζωή σου

Ψυχολογικές συνέπειες της αλωπεκίας

Αν σκεφτεί κανείς ότι τα πλούσια και δυνατά μαλλιά ήταν ανέκαθεν σημαντικό στοιχείο ομορφιάς, ιδίως στους άντρες, όσοι έρχονται αντιμέτωποι με την αλωπεκίαση, δυστυχώς αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα χαμηλής αυτοεκτίμησης

Σε κάποιες περιπτώσεις παρουσιάζουν δυσκολία στις συναναστροφές τους, επειδή νιώθουν μειονεκτικά λόγω της εμφάνισής τους.

Τρόποι αντιμετώπισης

Σε γενικές γραμμές, δεν ενδείκνυται κάποιος συγκεκριμένος τρόπος αντιμετώπισης της αλωπεκίας. Κυκλοφορούν διάφορα προϊόντα περιποίησης, όπως κρέμες ή σαμπουάν, όμως δεν εγγυώνται σε καμία περίπτωση την αντιμετώπιση του προβλήματος. Κάποιοι άλλοι, καταφεύγουν στην περίπτωση της εμφύτευσης, όμως και πάλι τα αποτελέσματα δεν είναι 100% επιτυχημένα.

Επικοινωνήστε με τη MACO

Η MACO βρίσκεται δίπλα σε όσους ταλαιπωρούνται από ανδρογενετική αλωπεκία

Οι ειδικοί της MACO έχουν επικοινωνήσει πολλές φορές με ανθρώπους που πάσχουν από έντονη αλωπεκία και γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Τα Συστήματα Αντικατάστασης Μαλλιών της MACO ενδείκνυνται για όσους αναζητούν μία λύση στο έντονο πρόβλημα της αλωπεκίασης.

Για περισσότερες πληροφορίες για την τεχνική της MACO, επικοινωνήστε μαζί μας: